انواع سرمایه گذاری در املاک (بخش دوم)
در بخش دوم از انواع روشهای سرمایه گذاری در املاک هستیم و قصد دارم تا گزینههای بیشتری را در این زمینه به شما معرفی کنم.
سرمایه گذاری در ملک از طریق پیش خرید
پیش خرید املاک خطراتی دارد که در پستی مجزا به آن خواهم پرداخت اما این روش نیز میتواند سود ده باشد. برای مثال در تهران پیش خرید آپارتمان 5 درصد زیر قیمت روز است و این عدد حتی گاهی تا 30 درصد نیز میرسد.
نکته دیگر این است که شما با پیش خرید قیمت نهایی را ثابت نگه میدارید و تورم روی قیمت پرداختی شما تاثیری نخواهد گذاشت. تورم سالانه در زمینه املاک در کمترین حالت 10 درصد و در بیشترین حالت گاهی تا 500 درصد هم میرسد. در این روش شما از تورم در امان میمانید و در ابتدا 30 یا 40 درصد پیش پرداخت و مابقی را هم به صورت مرحلهای پرداخت میکنید.
این روش نکات مثبت و منفی مختلفی دارد اما به شخصه اگر فرد مطمئنی را برای پیش خرید میشناختم به جای ساختمان سازی، فقط پیش خرید میکردم.
سرمایه گذاری از طریق به مشارکت دادن ملک
در برخی موارد مالکینی که ملک خود را به مشارکت میدهند از سازنده سود بیشتری میبرند. شاید بگویید سازنده تدریجی سرمایه تزریق میکند ولی مالک سرمایهاش خوابیده است. بله درست است اما این سرمایه برای مالک ارزش افزودهای هم ندارد. برای فردی که املاک متعددی دارد این روش بسیار خوبی است زیرا در کمترین حالت 20 تا 30 درصد ارزش افزوده ایجاد میکند.
در صورتی که با سازنده خوب و قرارداد شفاف و درست وارد مشارکت شوید دردسر اجرا را نخواهید داشت، مخاطرات را هم کنترل میکنید و روش خوبی برای سرمایه گذاری در املاک است.
سرمایه گذاری از طریق انبوه سازی
انبوه سازی از گزینههایی است که به تازگی نظر من را به خود جلب کرده است. نکتهای که به تازگی به آن پی بردهام این است که در واقع انبوه سازی نیازمند داشتن سرمایه زیادی نیست. دوستی دارم که میگوید انبوه سازی سرمایه نمیخواهد و او زمانی که فقط قرارداد مشارکت و نقشه تایید شده از شهرداری داشت اقدام به فروش واحدها کرد. البته که برای اداره همچین پروژهای به این صورت باید مانند ایشان شهامت، تجربه و درایت داشته باشید. این روش خوبی در صنعت ساختمان سازی است و میتوانیم آپارتمانهایی با متراژ کم و قیمت ارزان بسازیم زیرا قدرت خرید مردم کم شده است.
یکی از ایدههایی که دارم ساختمانی مناسب اسکان سالمندان است. در داخل تهران به خانه سالمندان مجوز نمیدهند اما ایده من مجتمعی برای سالمندان است. یک مجتمع برای مثال با 300 واحد که داخل آن چند واحد مشاعات برای رسیدگی به امور درمانی، غذایی، نظافت و تمام سیستمهای هتلینگ داشته باشد.
هتل سازی
از دیگر موارد سرمایه گذاری در املاک میتوان به املاکی که کاربرد گردشگری دارند اشاره کرد. املاکی مانند هتل، مهمان پذیر و مسافرخانه نسبت به املاکی با کاربری عادی مسکونی یا اداری بسیار ارزانتر هستند. این املاک در کنار ارزان بودن وام و تسهیلات متعددی نیز دارند که باعث میشود گزینههای خوبی برای سرمایه گذاری در ملک باشند. هر کدام از این املاک به دلیل نوع کاربری که دارند درآمدهای خوبی هم دارند. این روش، سرمایه گذاری خوبی است که درآمد ماندگار، مداوم و به نرخ روز دارد.
در این دو بخش در مورد انواع سرمایه گذاری در املاک صحبت کردم و امیدوارم بتوانید از بین این موارد گزینه مناسبی برای ورود به این صنعت پیدا کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.